Bodhgaya

Greenwich, Connecticut

Inspired by the architecture of European country estates, this Greenwich residence fuses French Norman and English Tudor styles into a family residence that demonstrates a restrained sensibility. Working within these medieval styles, the house was designed with a one-room deep linear plan with distinct elevations. The front façade of the house is articulated by the small openings typical of the French Norman style, while the rear elevation employs an articulation more closely resembling the English Tudor style; larger windows open up the house and serve as a transition to extensive manicured English gardens. The house is covered by a graduated slate roof, the ridge of which the architect intentionally bowed to reflect the natural compression that occurred on graduated stone slab roofs of centuries-old Norman estates. The ancillary building houses a guest cottage and two-car garage and replicates the style of the main home.

Photo credit: Christine Rose, Larry Lambrecht

  

All Projects

Mark P Finlay ArchitectsMark P Finlay ArchitectsMark P Finlay Interiors

Down to bottom
Back to top